International Accountmanager met passie voor techniek en IT,

Onze opdrachtgever

Is een unieke wereldspeler op gebied van ontwikkeling van innovatieve intelligente software. Deze wordt ingezet op apparatuur dat o.a. gebruikt wordt in het verkeer, bij tolpoorten en in parkeergarages. Onze opdrachtgever is onderdeel van een buitenlandse beursgenoteerde onderneming maar heeft haar wortels en is gevestigd in Drenthe. De cultuur binnen het team van 25 medewerkers is dan ook nuchter, beide benen op de grond en vasthouden van een sterk teamgevoel. In de USA is tevens een team van 5 collega’s werkzaam. De core van het hightechbedrijf richt zich op het blijven ontwikkelen van softwaretoepassingen en vooroplopen in de nichemarkt waarin zij opereert. Onze opdrachtgever heeft een markt leidende positie en wil deze gaan uitbreiden, hiervoor zoeken we een

International Accountmanager (FT, Drenthe)

Wat je gaat doen

Als International Accountmanager ga je BtoB new business genereren door wereldwijd softwarelicenties te verkopen aan gebruikers. Je start in Europa en bouwt verder uit over de hele wereld.

  • Je brengt de potentie in kaart, deels op basis van al bekende prospects, deels door zelf suspects te determineren
  • Met ondersteuning van marketing inzet zet je het bedrijf op de kaart bij nieuwe afnemers, hiervoor ontvang je volledige ondersteuning en zet je marketingtools in zoals presentaties, demonstraties, webinars en beursdeelname
  • Daarnaast maak je afspraken met interessante potentiële afnemers en voer je verkoopgesprekken, waar nodig live
  • Ter ondersteuning van je verkoopactiviteiten zet je waar gewenst je technische collega’s in
  • Uiteindelijk adviseer je je relaties en maak je ze klant door offertes te bieden, deals te closen en contracten af te sluiten
  • Je onderhoudt voor je klanten de productinformatie, pricing en de contracten en laat je op gebied van technische ontwikkelingen op de hoogte houden door je collega’s.

Je internationale titel is “Global head of license sales”, waardoor je autorisatie in gesprekken met klanten op C-level ondersteund wordt.

Wat jij kan bieden

Voor deze interessante baan als Internationaal Accountmanager is het spreken en schrijven van (zakelijk) Engels een harde eis, de voertaal binnen het bedrijf is Engels. Je bent zelf-startend, ondernemend, proactief en hebt een grote passie voor sales. Daardoor ben je klantgericht en resultaatgericht, in staat om de vraag van de klant goed in kaart te brengen. Als stijl hanteer je consultative selling, je durft ook door te halen en beslissingen te nemen. Die ruimte krijg je ook van de directie. Uiteraard ben je sterk communicatief en heb je uitstekende onderhandelingsvaardigheden en vind je het mooi om internationaal te reizen. Een aantoonbaar relevant trackrecord is een voorwaarde voor deze rol. Je hebt sterke affiniteit met IT en techniek, bij voorkeur ervaring met de verkoop van software. Onze opdrachtgever verlangt geen specifieke opleiding maar wel niveau van werken en denken dat minimaal vergelijkbaar is met Hbo-niveau. Je woont in Noord-Nederland.

Wat biedt onze opdrachtgever

Als Internationaal Accountmanager ga je werken in een globaal georiënteerde omgeving, de wereld is je speelveld. En daarnaast werk je in Nederland binnen een hecht en overzichtelijk team met betrokken en gedreven collega’s. Je hebt de vrijheid om invulling te geven aan deze nieuwe functie, uiteraard worden resultaten verwacht. Onze opdrachtgever vindt het belangrijk het haar medewerkers comfortabel te maken. Dat betekent dat arbeidsvoorwaarden gezamenlijk realistisch worden afgestemd, waaronder een competitief salaris, premievrij pensioen en een goede autoregeling. Een laptop en smartphone horen bij je gereedschap. Maar vooral maak je onderdeel uit van een succesvolle speler op wereldniveau waar de sky the limit is. Uiteraard wordt er een onboarding programma voor je ingezet.

Reageren

Ben je enthousiast over deze uitdagende functie bij dit snel groeiende bedrijf, stuur dan je CV en motivatie via de sollicitatieknop naar ons toe. Voor vragen over deze functie kan je telefonisch contact opnemen met 0522-743123 of rechtstreeks met Gertjan Holterman, 0683791590.

Wil je meer vacatures zien? Ga dan naar ons vacatureoverzicht!